Professioneel advies
Oplossingsgerichte klantenservice
Topmerken met Kabel keur

Multifunctionele kabeltester (TETP-901)

13 beschikbaar

€ 146,68

Inhoud: 1
Multifunctionele kabeltester (TETP-901)
Multifunctionele kabeltester inclusief toner en probe kit bevat de volgende producten:

 1. Kabeltester incl. toner
 2. Probe/kabeltracer
 3. Accessoires

Wat kan ik met de multifunctionele kabeltester doen?

Heel veel! Je test daarmee je netwerkkabel of coaxkabel, je vindt een kabel in de muur en kunt die gaan volgen met de probe/kabeltracer of zelfs helpt deze multifunctionele kabeltester ervoor dat je een gat perfect 'door-en-door' je muur kunt boren.

1. Test je netwerkkabel

Schuif de 'remote terminator' uit de kabeltester en verbind die met de netwerkkabel. Verbind de andere kant van je netwerkkabel met de kabeltester. Deze laat nu zien of alle 4 aderparen goed aangesloten zijn.

2. Test je 50 ohm kabel met BNC-connectoren

Verbind de ene kant van je kabel met de kabeltester (gebruik daarvoor de BNC-female ingang) en sluit de andere kant van je BNC-kabel met de meegeleverde BNC-afsluitweerstand af. De kabeltester laat met het 'Pass' en 'Fail' LED zien wat de kwaliteit van de kabel is. 

3. Test je 75ohm kabel met F-connectoren

Verbind je kabel via de meegeleverde F naar BNC-adapter met de kabeltester. Verbind de andere kant van je kabel. via een F naar BNC-adapter. met de BNC-afsluitweerstand. De kabeltester laat met het 'Pass' en 'Fail' LED zien wat de kwaliteit van de kabel is

4. Test open of gesloten verbindingen

Verbind twee aderparen met de rode en zwarte 'krokodillenbekjes' en zet de kabeltester op de stand 'Cont'. De kabeltester laat met het 'Pass' en 'Fail' LED zien of er sprake is van sluiting tussen beide aderparen.

Wat ik met de probe/kabeltracer doen?

Door de kabeltester in de stand 'Toner' te plaatsen, zet je een signaal op de kabel. Hierdoor is het mogelijk een kabel in de muur te vinden of de juiste kabel uit een bundel van kabels te ontdekken: de probe/kabeltracer vangt het signaal op en hoe dichter je bij de te vinden kabel komt, hoe harder het geluid. 

Erg handig is deze functie als je een gat 'door-en-door' de muur wilt boren. Om schade aan de muur te vermijden. boor je van twee kanten. Maar hoe weet je waar je moet boren om 'door-en-door' te boren? Dat doe je als volgt. Boor aan een kant van de muur zo diep mogelijk. Koppel dan de boormachine los van de boor maar laat die in de muur zitten. Verbind de boor met een van de 'krokodillenbekjes'. Ga nu naar de andere kant van de muur en zoek de boor met behulp van de probe/kabeltracer. Markeer het punt waar die het hardst klink en boor daar het gat.

Accessoires

De kit komt compleet om alle beschreven testen uit te voeren.

 • Multifunctionele kabeltester inclusief toner (TET-700BC)
 • Probe/kabeltracer (TEP-200)
 • (2) BNC naar F-adapters 
 • (1) 50 ohm BNC-afsluitweerstand
 • (1) Clip om de tester aan je riem te bevestigen
 • (1) BNC-aansluitkabel
 • (1) F-connector aansluitkabel
 • (1) RJ45 aansluitkabel
 • (2) 9 Volt batterij
 • (1) Opbergtasje

 

 

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.